„INTEGRACJE MUZYCZNE 2024”

2024 m. birželio 4 – 9 dienomis Šalčininkų rajono muzikos ir menų mokyklų mokiniai dalyvavo tradiciniame jau IX-ame tarptautiniame konkurse-festivalyje „Integracje muzyczne 2024”, kurį organizavo draugijos „Wspólnota Polska“ Kujavijos Pamario skyrius, bendradarbiaujant kartu su jungtine mokykla Černikove (direktoriaus pavaduotoju – Andrejumi Sivickiu). Turėjome galimybę koncertuoti Černikovo I laipsnio muzikos mokykloje bei Lipnės I – ojo laipsnio muzikos mokykloje. Konkurso „Integracje Muzyczne“ garbės globėju yra Kujavijos Pamario vaivadijos maršalka Piotr Całbecki.

Eišiškių, Jašiūnų muzikos bei Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokyklų dvidešimt devynių mokinių ir devynių mokytojų grupė vyko į konkursą Černikovo I laipsnio muzikos mokykloje, konkurso organizatoriaus Draugijos „Wspólnota Polska“ Kujavijos Pamario vaivadijos Torunės skyriaus pirmininko Piotro Janiszewskio kvietimu.

Konkurso dalyviai varžėsi trijose amžiaus kategorijose. Išklausius visus atlikėjus, konkurso komisija išrinko laureatus ir diplomantus bei paskelbė rezultatus, kurių su nekantrumu laukė konkurso dalyviai ir jų mokytojai.

Jašiūnų muzikos mokyklą šiame konkurse atstovavo ir prizines vietas laimėjo:

EMIL JANKELEVIČ (akordeonas, mokyt. Natalja Godovščikova) – diplomantas;

AURELIJA GOLUBOVSKA (fortepijonas, mokyt Nadiežda Klokatova) – diplomantė;

ROBERT KOLYŠKO –(akordeonas, mokyt. Aleksandr Godovščikov) – diplomantas;

VERONIKA VOLOSEVIČ (akordeonas, mokyt. Aleksandr Godovščikov) – diplomantė;

NIKOLETA VOITUKOVIČ (fortepijonas, mokyt Natalija Afanasjeva) – diplomantė;

MATEUŠ TUPKO (akordeonas, mokyt. Natalja Godovščikova)  – laureatas;

SAVELIJ VOITUKOVIČ (fortepijonas, mokyt Natalija Afanasjeva) – laureatas;

VERONIKA VOLOSEVIČ (vokalas, mokyt. Irina Rodevič)) – laureatė;

Akordeonininkų kvartetas TOMAS MICHALCEVIČIUS, VERONIKA VOLOSEVIČ, DAVID JANCEVIČ, ROBERT KOLYŠKO – laureatas;

Akordeonininkų kvintetas TOMAS MICHALCEVIČIUS, VERONIKA VOLOSEVIČ, DAVID JANCEVIČ, MATEUŠ TUPKO, ROBERT KOLYŠKO – laureatas;

Akordeonininkų duetas DAVID JANCEVIČ ir VERONIKA VOLOSEVIČ –  laureatas;

JUNGTINIS ŠALČININKŲ IR JAŠIŪNŲ AKORDEONININKŲ ANSAMBLIS – laureatas.

Birželio 7 d. vyko laureatų bei diplomantų apdovanojimas ir koncertas, į kurį atvyko garbingi svečiai – Torunės seniūnas Mirosław Graczyk, kuris pasveikino visus šventės dalyvius, ir  Tomasz Krasicki, Černikovo seniūnijos seniūnas.

Taip pat birželio 8 d. buvo organizuota ir pažintinė išvyka į Torunės miestą, tad įspūdžių tikrai netrūko!

Džiugu, kad Šalčininkų rajono muzikos ir meno mokyklų mokiniai turi galimybę plėsti savo akiratį, koncertuoti ir garsinti mūsų rajono mokyklas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Visos kelionės metu mokyklų mokiniai labai susidraugavo, leido laiką kartu, todėl konkursas pavyko su kaupu!