Pirmajam festivaliui nuskambėjus

 

Tikra fortepijono muzikos švente tapo gražią, tik šaltoką balandžio 21 – ąją dieną Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklos organizuojamas 1-asis rajoninis jaunųjų pianistų ir ansamblių festivalis "Linksmos natos". festivalyje dalyvavo Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklos, Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokyklos bei Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos pianistai-solistai ir įvairūs ansambliai, kurie sudėtyje yra fortepijonas. 

Šis ilgai lauktas ir brandintas festivalis nepaliko abejingų. Labiausiai šventės laukė ir labiausiai jaudinosi mokyklų mokytojai ir auklėtiniai. Visgi, nepaisant jaudulio, užplūdusių naujų potyrių jie sukurė šventinę atmosferą, kurioje dalyviai buvo atsipalaidavę, linksmi, savo pasirodymais ir nuotaika užkrėtę ir žiūrovus. Festivalio tikslas buvo nepalikti be dėmesio nei vieno jaunojo atlikėjo. Taigi, visi 24 dalyviai buvo apdovanoti festivalio diplomais bei originaliais festivalio suvenirais.

Džiugu, kad šventės akimirkas stebėjo ne tik minėtų mokyklų mokiniai, jų tėvai, mokytojai, bet ir Šalčininkų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus atstovai ir svečiais iš Lenkijos, savivaldybės partneriai – iš Tarnovo Podgurne, delegacija.

Ypatingos padėkos už puikų renginį nusipelnė Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklai įžvalgiai ir kūrybingai vadovaujantis Aleksandr Godovščikov ir visas mokyklos kolektyvas, pagrindinis bei nuolatinis renginių rėmėjas, teikiantis bendradarbiavimo, tarpininkavimo, materialinio ar kito pobūdžio pagalbą UAB "Olkusjana" direktorius J. Borkovski, o taip pat nuolat padedantys mokyklai įgyvendinti sumanymus mokinių, tėvai.

Tikime, kad neužges ši kūrybiškumo ugnelė. Didelėmis ovacijomis sutiktas pirmasis rajoninis jaunųjų pianistų ir ansamblių festivalis, džiugins visus muzikos mylėtojus dar dešimt metų!

Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklos mokytoja Irina Arikienė

 

    

festivalius festivalius1   festivalius2 festivalius3 festivalius4 festivalius5    festivalius6gallery