Eišiškių muzikos mokykloje vyko tarptautinis lenkų instrumentinės-vokalinės muzikos festivalis-konkursas

 

Kovo 22 diena Eišiškių muzikos mokykloje įvyko lenkų muzikos festivalis.

Festivalyje-konkurse dalyvavo 70 Šalčininkų rajono muzikos ir meno mokyklų įvairių specialybių mokiniai: solistai, vokalistai, įvairių sudėčių ansambliai, kuriuos paruošė 20 mokytojų. Tarp jų buvo ir mūsų muzikos mokyklos 17 ugdytinių.

Visą dieną Eišiškių muzikos mokykloje vyko solistų ir ansamblių perklausa.

Dalyviams reikėjo atlikti du skirtingo charakterio kūrinius – privalomąjį lenkų kompozitoriaus kūrinį ir laisvai pasirinktą kūrinį. 

Apdovanojimų ceremonija ir laureatų koncertas vyko Eišiškių miesto bendruomenės centro salėje. Pasveikinti jaunųjų talentų atvyko Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Petkevič, Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Vida Ivanovskaja, Eišiškių seniūnijos seniūnas Miroslav Bogdiun. 

Laimėtojams įteikti laureatų ir diplomantų diplomai, prizai ir atminimo dovanos, o kiti konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Labai malonu, kad diplomantais tapo duetas Milena Trifonova ir Elza Loktikaitė, Karolina Kurpickaja, o laureatu tapo Olgerd Motuz!

Sveikinimo laišką visiems festivalio – konkurso dalyviams atsiuntė LR Seimo narys Leonard Talmont. Renginys tęsėsi iki pat vakaro, bet klausytis nepabodo, nes vyravo jauki ir šilta atmosfera. Tai buvo ypatinga, muzikos kupina diena.