Jašiūnų muzikos mokykloje vyko rajoninis muzikos ir menų mokyklų pučiamųjų instrumentų festivalis

Siekiant puoselėti Šalčininkų krašte muzikavimo tradicijas bei patraukti jaunimo dėmesį orkestrui, š. m. balandžio 13 dieną Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokykloje buvo organizuotas ir sėkmingai pravestas rajoninis muzikos ir menų mokyklų pučiamųjų instrumentų festivalis. Tai antrą kartą tokio pobūdžio organizuotas Šalčininkų krašte renginys, pretenduojantis tapti tradiciniu.

 Festivalyje pasirodė daugiau nei 20 mokinių bei mokytojų iš Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklos, Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokyklos, Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos.

Pagrindinis festivalio tikslas – puoselėti ir propaguoti pučiamųjų instrumentų muzikos žanrą, lavinti jaunųjų atlikėjų sceninę patirtį ir ansamblinį pojūtį bei plėtoti muzikos mokytojų pedagoginę praktiką ir dalykinę kompetenciją.

Koncertas ir apdovanojimų ceremonija vyko Šalčininkų r. Jašiūnų Mykolo Balinskio gimnazijos salėje. Pasveikinti jaunųjų talentų atvyko Šalčininkų rajono Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič ir  Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Vida Ivanovskaja.

Muzikos ir menų mokyklų pučiamųjų instrumentų  solistų, ansamblių repertuare daug įvairių žanrų lietuvių ir užsienio autorių kūrinių, kuriuos atlikdami, populiarina pučiamųjų muziką, propaguoja pučiamųjų orkestrų žanrą, reprezentuoja mokyklas  Šalčininkų rajone, respublikoje ir užsienyje.