I-asis kamerinių ansamblių festivalis „Muzikuokime kartu“

 

2018 m. gegužės 30 d.  Šalčininkų S. Moniuškos menų mokykloje vyko ansamblių festivalis „Muzikuokime kartu“, kuriame dalyvavo daugiau nei pusšimtis ne tik minėtos mokyklos mokinių, bet ir jaunųjų muzikantų iš Jašiūnų, Eišiškių muzikos mokyklų.

       „Labai norėtume ir linkėtume, kad šis pirmasis kamerinių ansamblių vakaras taptų gražia tradicija muzikuoti drauge. Čia nugalėtojų nėra. Yra tik muzika, bendrystė, patirtys ir gerai praleistas laikas“ – tokiais festivalio vedėjų Agnės Staniulytės ir Justo Kratkovskio žodžiais baigėsi Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos organizuotas ir joje įvykęs I – asis kamerinių ansamblių festivalis „Muzikuokime kartu“.

 Klausytojai turėjo galimybę išgirsti įvairios nuotaikos, skirtingo laikmečio, įvairių kompozitorių kūrinių, susipažinti su visais instrumentais, kuriais yra  grojama mokykloje. Išklausę festivalio programą ir įkvėpti tos pakilios nuotaikos, pedagogai mintimis jau pradėjo ruoštis kitam festivaliui – kokios sudėties ansamblį suburti, kokį repertuarą pasiūlyti atlikėjams, kaip dar įdomiau pateikti kūrinius?…

Muzikavimas drauge tiek atlikėjams, tiek žiūrovams neabejotinai padovanojo naujų spalvų, emocijų ir malonių atradimų.