Festivalis ,,Integracje muzyczne” – Chelmža 2019

2019 m. Jašiūnų muzikos mokyklos mokiniai dalyvavo VI Tarptautiniame muzikos mokyklų festivalyje “Integracje muzyczne”  –  Chelmža 2019, kurį organizavo draugijos “Wspolnota Polska” Torunės skyrius bei Chelmžos I laipsnio muzikos mokykla. Festivalio tikslai – organizuoti įvairaus muzikinio ugdymo lygmens susitikimą, kelti instrumentalistų ir vokalistų švietimo lygį, dalintis patirtimi ir skatinti talentingus jaunus muzikantus.

Festivalis vyko dvi dienas, skambėjo įvairių kompozitorių kūriniai, mokiniai rodė savo talentus grodami įvairiais muzikos instrumentais: akordeonu, fortepijonu, smuiku, violončele, fleita, klarnetu, gitara, saksofonu.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir sveikiname mūsų mokyklos mokinius – laureatus: akordeonistų kvintetas Olgerd Motuz, Tomas Michalcevičius, Uršula Domulevič, Jakub Snarski, Ernest Koščic; solistai – Robert Kolyško, Olgerd Motuz.

Džiugu, kad mūsų mokiniai tokiu būdu turi galimybę plėsti savo akiratį, koncertuoti ir garsinti mokyklą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.