PROJEKTAS – FESTIVALIS „GARSO TAKELIS“

Š. m. balandžio 22 d.  Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje vyko II-asis respublikinis muzikos edukacinis projektas – festivalis „Garso takelis“.

Šiemet festivalis pritraukė išties gausų būrį kino muzikos mylėtojų! Mokykloje svečiavosi mokiniai ir mokytojai iš Elektrėnų meno mokyklos, Kauno, Alytaus, Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklų, Vilniaus muzikos mokyklų – „Lyra“, „Ugnelė“, Broniaus Jonušo muzikos mokyklos ir Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos. Ilgametis, nuo 2014 m. vykstantis projektas „Garso takelis“ nukėlė į nuostabųjį kino pasaulį, istoriškai apžvelgė kino, animacijos meną ir jį lydinčios muzikos raidą, priminė senus gerus filmus, supažindino su įdomiais faktais iš kino pasaulio, papasakojo kaip palaipsniui keitėsi jų stilius bei išraiškos priemonės. Kino filmą sunku įsivaizduoti be muzikos. Šis unikalus renginys, leidžiantis džiaugtis ne tik muzika, bet ir besikeičiančiais vaizdais, yra tikra kino ir muzikos šventė tiek mažiems, tiek dideliems.

Festivalyje dalyvavo Jašiūnų muzikos mokyklos fortepijono skyriaus 8 kl. mokinė Julija Lang (ją parengė mokytoja Nadiežda Klokatova), kuri atliko kompozitoriaus Ramin Djawadi pagrindinės temos iš kino filmo „Sostų žaidimas“ kompoziciją ir fortepijono skyriaus išplėstinio ugdymo programos mokinys Savelij Čepulionis (jį parengė mokytoja Natalija Afanasjeva), kuris atliko kompozitoriaus Mizuno Yoshiki kompoziciją ,,Mėlynas paukštis“ iš animacinio filmo „Narutas: Viesulo kronikos“.

Džiaugiamės mūsų mokyklos auklėtinių JULIJOS LANG ir SAVELIJAUS ČEPULIONIO  nuoširdžiu muzikavimu ir kad jie, dalyvaudami projekte-festivalyje  „Garso takelis”, savo profesionaliu kūrinių atlikimu garsina Jašiūnų muzikos mokyklos vardą! Linkime jiems sėkmės  meninėje veikloje!