S. MONIUŠKOS VARDO FESTIVALIS-KONKURSAS

2023 m. gegužės 13 d. Vilniaus Mokytojų namuose įvyko tradicinis XXX Tarptautinis gabių vaikų ir jaunimo Stanislavo Moniuškos vardo festivalis-konkursas, kurį kasmet organizuoja S. Moniuškos Lietuvos lenkų kultūros centras.

Taip pat jau tapo tradicija, kad šiame festivalyje dalyvauja Jašiūnų muzikos mokyklos mokytojų Genadijaus Afanasjevo ir Natalijos Afanasjevos mokiniai. Šiais metais festivalyje – konkurse dalyvavo: 1-os klasės mokinių fortepijoninis trio KORNELIJA TOMAŠEVIČ, SAVELIJ VOITUKOVIČ ir ADRIANA SONGIN, saksofonu solinius kūrinius atliko 3 klasės mokinys KAROL KORKUT, 5 klasės mokinė DANIELA DULKO,  8 klasės mokinys ILJA AŠAKEVIČ, nuotaikingai pasirodė saksofonų trio KAROL KORKUT, 3 kl., DANIELA DULKO, 5 kl. ir ILJA AŠAKEVIČ, 8 kl., grojo du 8 klasės mokinių klarnetininkų duetai – GLEB MOROZ ir DANIEL VOITUKOVIČ bei AUDRIUS RAGOŽA ir EMIR SAVOSKIN, fortepijonu grojo NIKOLETA VOITUKOVIČ, 2 kl., SAVELIJ ČEPULIONIS, išplėstinio ugdymo programos mokinys ir LAURA ŠIDLOVSKA, išplėstinio ugdymo programos mokinė, klarnetu solinius kūrinius atliko 8 klasės mokiniai DANIEL VOITUKOVIČ ir GLEB MOROZ.

Tai buvo dviejų valandų trukmės, gyvos muzikos koncertas, kuris surinko jaunuosius muzikantus iš visos Lietuvos. Džiugu, kad mūsų mokyklos mokiniai – fortepijoninis trio KORNELIJA TOMAŠEVIČ, SAVELIJ VOITUKOVIČ ir ADRIANA SONGIN, saksofonininkas ILJA AŠAKEVIČ, saksofonininkų trio KAROL KORKUT, DANIELA DULKO ir ILJA AŠAKEVIČ, klarnetininkas GLEB MOROZ ir  klarnetininkų duetas AUDRIUS RAGOŽA ir EMIR SAVOSKIN  – tapo S. Moniuškos festivalio-konkurso laureatais.