KONFERENCIJA „DIEVO VARDAN – MŪSŲ ŽEMĖS ŽMONĖS“

2024 m. vasario 13 d. Tabariškių kaimo bendruomenės centras „Tabariškės kaip nutapytos“ pakvietė į konferenciją „Dievo vardan – mūsų žemės žmonės“. Joje išgirdome neeilinius pasakojimus apie stiprias Šalčininkų rajono Tabariškių ir Turgelių parapijose gyvenusias ir dirbusias asmenybes: apie kun. monsinjorą Juzefą Obremskį, apie Turgeliuose tarnavusį kun. Leoną Žebrovskį, apie palaimintąjį Šv. Mykolą Sopočką ir jo tarnystės kelią, pradėtą Tabariškėse ir, žinoma, apie nepaprastą Tabariškių asmenybę Aną Krepštul ir jos charizmą.

Į renginį atvyko: Šalčininkų rajono vicemeras Valdemar Sliževski, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, Šalčininkų kultūros centro direktorė Gražina Zabarauskaitė, Šalčininkų viešosios bibliotekos direktorė Olga Mažeiko, Turgelių seniūnijos seniūnas Eduard Tyškevič, Šalčininkų rajono gimnazijų direktoriai ir mokytojai, jaunimas, vietos gyventojai ir visi, kuriems artimos Tabariškės.

Daugiau apie renginį galima paskaityti čia

Muzikinį sveikinimą susirinkusiems dovanojo Jašiūnų muzikos mokyklos akordeonistai MATEUŠ TUPKO, VERONIKA VOLOSEVIČ, DAVID JANCEVIČ, ROBERT KOLYŠKO, TOMAS MICHALCEVIČIUS.