AKORDEONŲ ORKESTRŲ PARADAS 2024

2024 m. kovo 16 d. Rudaminos meno mokykloje vyko respublikinis konkursas – festivalis „Akordeonų orkestrų paradas 2024“.

Konkursinėje renginio dalyje dalyvavo akordeonistų orkestrai iš Rudaminos meno mokyklos, Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos, 2 orkestrai iš Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos, Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos.

Festivalinėje renginio dalyje pasirodė Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos akordeonistų kvintetas ir Jašiūnų muzikos mokyklos akordeonistų kvintetas (vad. Aleksandr Godovščikov). Taip pat festivalyje debiutavo jungtinis Šalčininkų S. Moniuškos menų ir Jašiūnų muzikos mokyklų akordeonistų ansamblis.

Džiugu matyti, kaip Jašiūnų muzikos mokyklos akordeonistų kvintetas, kuriame šiuo metu muzikuoja TOMAS MICHALCEVIČIUS, VERONIKA VOLOSEVIČ, DAVID JANCEVIČ, MATEUŠ TUPKO, ROBERT KOLYŠKO, atskleidžia savo kūrybiškumą per muzikinę veiklą – dalyvaudami konkursuose ir festivaliuose ne tik parodo savo muzikinius gebėjimus, bet ir tobulėja. Taip pat džiaugiamės, kad muzikinė draugystė jungia du rajono akordeonininkų kolektyvus. Linkime abiem kolektyvams sėkmės ir daugiau pasirodymų muzikiniuose renginiuose!