VOKALISTŲ FESTIVALIS ,,SU DAINA IR ŠYPSENA“

2024 m. balandžio 12 dieną Eišiškių laisvalaikio ir verslo centre vyko I vaikų ir jaunimo vokalistų festivalis ,,Su daina ir šypsena“, kurį organizavo Eišiškių muzikos mokykla.

Festivalyje dalyvavo vaikai ir jaunimas iš Šalčininkų rajono savivaldybės darželių, mokyklų, gimnazijų, muzikos mokyklų. Visus  dainorėlius paruošė 12 muzikos mokytojų iš Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklos, Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos, Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos, Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos, Šalčininkų Butrimonių Anos Krepštul gimnazijos, Šalčininkų r. Kalesninkų Liudviko Narbuto gimnazijos, Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos, Šalčininkų r. Eišiškių gimnazijos, Šalčininkų r. Eišiškių lopšelio-darželio „Žiburėlis“, Šalčininkų lopšelio-darželio „Vyturėlis“, Šalčininkų lopšelio-darželio „Pasaka“, o taip pat ir svečiai iš Vilniaus rajono Valčiūnų lopšelio-darželio ir Juodšilių Šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijos.

Skambėjo dainos anglų, lenkų, lietuvių kalbomis. Didžiojoje scenoje išgirdome daugiau negu 30 kolektyvų ir solistų.

Festivalyje puikiai pasirodė  Jašiūnų muzikos mokyklos solistės VERONIKA VOLOSEVIČ ir ADRIANA SONGIN. Mergaites festivaliui parengė mokytoja Irina Rodevič.